Predzadnji WSBK vikend sezone krenuo je bez velikih najava s obzirom da je pitanje prvaka riješeno pa su u prvi plan došle informacije vezane uz prelazne rokove odnosno nove ugovore. Kao jednu od zanimljivijih informacija ističemo Razgatlioglua koji će nakon dugo godina u Kawasakiju nastaviti karijeru na Yamahi. On dolazi na mjesto Lowesa koji pak ide u Kawasaki ali u tvornički KRT team uz aktualnog prvaka Reu čiji dosadašnji timski kolega Haslam za sada ostaje bez angažmana.

Pole position je osvojio Bautista ispred vdMarka i Ree. Iz drugog reda startali su Razgatlioglu, Lowes i Rinaldi koji se plasirao ispred Daviesa. Utrku je povela četvorka koja se odmah počela odvajati a činili su je Rea, Bautista, Razgatlioglu i vdMark. S pristojne udaljenosti pratio ih je jedino Lowes koji je tako usamljen vozio do kraja i ostao na petom mjestu. Nakon dva kruga izmjena, na vrh se probio Bautista koji više nije ispuštao vodstvo.

Ulaskom u drugu dio utrke Rea je počeo zaostajati i morao odustati od napada i borbe za prvo mjesto ali je do samog kraja morao voziti na maksimumu jer mu je Toprak disao za vratom. Uspio je zadržati drugo mjesto dok je trećeplasirani Razgatlioglu ponovno pokazao izvrsnu formu. Četvrti je završio usamljeni vdMark a peti prije spomenuti Lowes.

Nedjeljne utrke počinju u 18.00 i u 21.00 pa našem vremenu.