Vođa Mercedesa Toto Wolff vjeruje kako će Nizozemac Max Verstappen postati svjetski prvak nakon što nestanu “oštri rubovi”.

Austrijanac smatra kako je Verstappen obračun s Estebanom Oconom na stazi, ali i izvan nje pokazao kako vozač Red Bulla još nije u potpunosti sazrio te da još mora učiti kako bi pokazao da je vrhunski vozač.

Mercedesov čovjek duže je vrijeme obožavatelj Verstappena te je poznata činjenica da ga je htio u svojoj momčadi prije nego je mladić završio u Red Bullu.

“Možemo vidjeti da će od njega nastati svjetski prvak.”

“Mislim da kada nestanu “oštri rubovi”, on će postati sposoban da bude najbolji.”

“Ne možemo ubrzati njegovo učenje, on mora sam shvatiti gdje griješi i kako se poboljšati,” smatra Wolff.

Toto Wolff također se dotaknuo samog incidenta između Ocona i Verstappena iz kojeg je Ocon kažnjen, no to nije bila utjeha za Verstappena koji je vjerojatno povodom toga izgubio Veliku Nagradu Brazila.

“Sudarili su se, no sumnjam da je to Esteban htio, nitko ne želi takve stvari, a sada ga svi kritiziraju,” u obranu Ocona stao je Wolff.

Osim Wolffa, Ocona brani i svjetski prvak Lewis Hamilton.

“Prilično sam siguran da ne postoji pravilo koje vam brani da probate prestići nekoga tko vas vodi za krug,” rekao je Britanac za Motorsport.com te dodao, “Ja sam to prije radio. Ocon nije imao što izgubiti.”

“Želite proći ispred, imate puno brže gume, a osoba ispred vas ne daje pun gas i štedi svoje gume,” objasnio je Hamilton pa rekao da je Ocon morao ići naprijed.

“Iz mojeg sjedala nije izgledalo kao da je Ocon 100% kriv, više kao 60% naprema 40%,” tvrdi britanski peterostruki svjetski prvak.