Max Verstappen, vozač Red Bulla, odradio je drugi dio kazne koju je zaradio nakon Velike nagrade Brazila ove subote kada je bio na međunarodnom programu sudaca organiziranog od strane FIA-e u Genevi.

Program se odvija jednom godišnje počevši od 2017. godine, a za cilj ima razmjenu iskustava sudaca iz raznih grana motosporta. Nizozemskom vozaču je bila određena kazna nakon incidenta s Estebanom Oconom nakon utrke na Interlagosu kada je francuski vozač izgurao Verstappena koji je u tom trenutku bio prvi.

Vozač Red Bulla je prvi dio svoje kazne odradio u Maroku u okviru runde Formule E gdje je bio član sudijskog aparata. Drugi dio je odradio u Genevi gdje je sudjelovao u nekoliko interaktivnih seminara u kojima su sudjelovali i Andy Priaulx, trostruki prvak WTC-a, Richard Millener koji je šef M-Sporta i šef BMW motosport odjela Jens Maquardt.

Tema seminara su bile vezane za ponašanje u nesrećama, razgovore sa sucima i ispravno odlučivanje u određenim situacijama.

“Dok se utrkivamo pokušavamo izvući ono najbolje i postići što bolji rezultat. Tako i suci rade svoj posao, a to je pronalazak najpoštenije odluke tijekom vikenda”, izjavio je Verstappen.

“Ovo je bila dobra lekcija za mene. Naučio sam dosta u Maroku gdje sam uživao gledajući kako funkcionira sudački aparat, a i ovdje [U Genevi]. Smatram da je veoma dobro posjetiti ovakav događaj.”

Preko 200 predstavnika je sudjelovalo na seminarima tijekom trodnevnog događaja.