Red Bullov Max Verstappen izjavio je kako u dosadašnja tri nastupa nije uspio odraditi start utrke na pravi način zbog čega od Honde očekuje određeni napredak kada je u pitanju ponašanje pogonske jedinice u tom području.

Utrku u Kini Max je završio na četvrtom mjestu nakon što je u izravnoj borbi ostao kratak kada je došao kotač uz kotač sa Sebom Vettelom, no s druge strane undercutom je ipak uspio završiti ispred drugog Ferrarija.

Samim tim dobri rezultati za Maxa i Red Bull Hondu nastavili su se i u ovoj utrci s čim se slaže i sam Verstappen, no ipak Nizozemac smatra kako njegov RB15 treba određena poboljšanja koja će mu omogućiti izravnu i ravnopravnu borbu s konkurentima.

“Gledajući bodovni učinak, možemo reći kako smo odradili još jednu dobru utrku ali ipak tijekom utrke nismo imali previše akcije. Nazvati to frustriraućim bilo bi malo pregrubo, ali činjenica je kako u ovom trenutku naš tempo u utrci nije na pravoj razini pa stoga u ovom trenutku i ovim okolnostima trebamo uzimati sve što se nudi. Sezona je još jako duga pa očekujem kako ćemo s određenim nadogradnjama, uspjeti biti konkurentniji.” započeo je Max.

Također, jedno od područja na kojima Max očekuje poboljšanja su i već spomenuti startovi jer upravo je protekle sezone baš zbog dobrih startova, Verstappen često mogao profitirati i po nekoliko pozicija što ove sezone baš i nije slučaj.

“Do sada nisam imao niti jedan jako dobar start. S Hondinim motorom još uvijek pokušavamo pronaći model kojim bi start dodatno poboljšali jer gledajući proteklo razdoblje, to je područje u kojem imamo mjesta za napredak.” pojasnio je Nizozemac.