Vozač Red Bulla koji je prošlu sezonu završio na četvrtom mjestu Max Verstappen je prokomentirao dan u javnoj službi tijekom utrke Formule E u Marrekeshu.

Nizozemac je proteklog vikenda bio član sudačkog tima na stazi Moulay El Hassan na kojoj je prvi kroz cilj prošao nekadašnji vozač Formule 1 Jerome D’Ambrosio koji danas vozi za Mahindra Racing.

Verstappen je bio u Maroku na zahtjev FIA-e koja mu izrekla kaznu povodom incidenta sa Estebanom Oconom, vozačom Force Indije, na Velikoj nagradi Brazila.

“Veoma je zanimljivo gledati utrke s ove strane jer inače ne provodiš puno vremena sa sucima. Svi rade svoj posao tijekom trkaćeg vikenda i dobro je vidjeti što je sve potrebno da bi se donijele ispravne odluke. Nekada se može dogoditi da to nije ono što bi vozač htio, ali se odluke moraju donositi i pravila poštivati.”

“Smatram da je poučno iskusiti različite stvari vezane za utrkivanje osim sjedenja u bolidu. To što sam ovdje i što radim ovaj posao danas je zaista konstruktivno za mene,” rekao je Verstappen.

Red Bullov vozač se osvrnuo i na prvo pojavljivanje u FE paddocku, a prvenstvo je nazvao “cool izdanjem”.

“Naravno da sam dosta pratio Formulu E na televiziji, ali nikad nisam bio u paddocku i zaista sam uživao,” izjavio je Verstappen koji nije krio oduševljenje prvenstvom Formule E.

“Prije svega, današnja utrka je bila veoma uzbudljiva. Prvenstvo je sve izazovnije, a i dosta proizvođača je ovdje tako da zaista mislim da je sve ovo cool,” zaključio je Max.

Još uvijek nije poznato kako će svoj drugi dan kazne Verstappen odslužiti. Čelnici FIA-e ne žele vidjeti nikakva neslaganja među vozačima na gridu, kao što je bilo u Interlagosu prošle godine.