Nico Rosberg Lewis Hamilton, prema tvrdnji dugogodišnje menadžerice Michaela Schumachera Sabine Kehm, ne bi uživali u dominaciji Mercedesa bez velikog doprinosa Michaela Schumachera svojim radom i pomoći tehničkom odjelu.

Tri sezone je Schumacher proveo u Mercedesu. Tad mu je momčadski kolega bio Rosberg te je u tom periodu postigao samo jedno treće mjesto. Posljednja sezona mu je bila 2012. a na njegovo mjesto je došao Hamilton. Nakon njegovog odlaska Mercedes je počeo svoju dominaciju te skupio 5 vozačkih i isto toliko konstruktorskih naslova.

“U početku je vidio da stvari nisu onakve kakve je očekivao, što ga je malo razočaralo. Odmah prve sezone nije imao pobjednički bolid. Odlučio je to promijeniti i pomoći ekipi da napreduje.”

“Mentalitet ekipe je više djelovao kao da su iz sredine poretka. Michael je otvorio oči nekim ljudima u ekipi te im pomogao da pripreme ekipu za sami vrh. U njegovoj zadnjoj sezoni se moglo vidjeti da ekipa ide naprijed. Mišljenja sam da je Michael ostao još jednu sezonu u ekipi da bi mu to bila najbolja sezona drugog dijela karijere,” izjavila je Sabine Kehm.