Svjetski prvak iz 2016. godine, Nico Rosberg, je nakon utrke u Kini izjavio kako je prema njegovom mišljenju Leclerc trebao dobiti ipak malo više vremena da sustigne dva Mercedesa, a da nije trebalo tako brzo mijenjati pozicije sa Sebastianom Vettelom.

Podsjetimo, u 11. krugu utrke je iz Ferrarija došla naredba prema Leclercu da propusti svog momčadskog kolegu jer je prema njima u tim trenutcima Vettel bio brži i imao je više šanse da sustigne dva Mercedesa.

To je već treći put u tri utrke da je Leclerc dobio upute iz bokseva koje su išle sve na ruku Vettela. Prvi put nije smio napasti Vettela u Australiji, u Bahreinu je dobio istu naredbu ali je prednost u brzini bila prevelika te je jednostavno prošao Vettela na pravcu, i sada treći put u Kini.

”Ta odluka o propuštanju Sebastiana u utrci je jako teška za vozača. On je poslušao momčad te za sada mora živjeti s time. Očito je da je on u ovom trenutku drugi vozač Ferrarija”

”Nisu mu dali pravu priliku da pokaže brzinu koju je imao, nakon samo jednog kruga upozorenja da će morati propustiti Vettela ako ne ubrza, dobio je naredbu da ga propusti. Na kraju su u Ferrariju još i pogriješili sa strategijom te je Leclerc završio i iza Maxa, što ga je zasigurno još dodatno oneraspoložilo,” rekao je Rosberg.

Nakon VN Kine, Vettel je prešao Leclerca u poretku vozača za jedan bod, ali je već na velikih 31 bod od vodećeg čovjeka prvenstva – Lewisa Hamiltona. Kao što znamo, Mercedes je u sve utrke do sada uzeo prva dva mjesta te je ispred Ferrarija čak 57 boda.

”Stvarno se nadam da Ferrari može malo podignuti nivo igre, ovo za sada ne izgleda obećavajuće. Nadam se da će iz Maranella vrlo brzo uzvratiti udarac Mercedesu,” zaključio je Rosberg.