Daniel Ricciardo izjavljuje da jedva čeka početak nove sezone te priželjkuje da novi R.S.19 bude najbrži na gridu u novoj sezoni.

Ricciardo je prošle godine iznenadio svijet F1 odlukom da napusti Red Bull i ode u Renault. S Red Bullom je ostvario sedam pobjeda, 29 postolja i tri pole positiona.

“Uvijek sam uzbuđen dok čekam početak sezone i vožnju novog bolida. 2019. je sasvim novo iskustvo za mene, nova momčad te potpuno nov bolid. Imat ću mnogo toga za naučiti, od razumijevanja funkcija na volanu, upoznavanja s mehaničarima i boljeg upoznavanja s inžinjerima. A najviše bi želio da je novi R.S.19 najbrži na gridu, no to ćemo uskoro vidjeti. Momčad je motivirana da nastavi napredovati,” uzbuđeno je izjavio Ricciardo.

Jedan novi izazov mu je i momčadski kolega, Nico Hulkenberg. Provjereno talentiran vozač, no bez puno sreće i ostvarenih pravih rezultata. U svakom slučaju će Daniel i Nico biti izazov jedan drugom te zanimljivo će biti promatrati njihov odnos tijekom sezone.

“Poznajem Nicu jako dobro. Obojica živimo u Monaku, blizu smo godinama te smo se družili u nižim kategorijama. Odličan i talentiran je vozač. Ima dosta trofeja iz nižih kategorija što je samo potvrda njegovog talenta. Zajedno možemo pogurati ovu momčad naprijed te s konkurentnim rezultatima motivirati jedan drugog da izvučemo svoj maksimum,” rekao je Daniel.