Renault je objavio kako će u novoj sezoni imati cijeli novi dizajn bolida, osim servo upravljača kojeg su prenijeli iz prošle godine.

Nove aero regulacije su natjerale momčadi da rade promjene u dizajnu bolida kako bi mogli ostati u Formuli 1, no francuska je momčad odlučila kako će oni promijeniti – pa skoro SVE. Cilj je naravno poboljšati uspjehe u nadolazećoj sezoni.

Izvršni direktor momčad Marcin Budkowski rekao je kako se nalazi pod velikom količinom stresa zbog cilja momčadi, no smatra kako će se sve isplatiti.

“Veliki je izazov izraditi i nabaviti tisuće i tisuće dijelova za novi bolid. Samo je servo upravljač ostao od prošle sezone.”

“Radimo velike promjene kako bi uspjeli dobiti više od svakog djela bolida.”

“Naporno je raditi sve od nule, no moramo raditi,” izjavio je Budkowski za Motorsport.com.

Renault je prošao crash test te će prema svojem rasporedu bolid prikazati u Enstoneu 12. veljače, tjedan dana prije početka testiranja za novu sezonu iako je izvršni direktor rekao kako momčad nema puno vremena.

“Nemamo puno vremena, no nadam se kako će bolid biti gotov prije prvih testiranja. Tako bi trebalo biti, nikad nam se ostane vremena.”

Renault je napravio promjene na šasiji i na motoru kojem je glavni cilj biti pouzdan kroz cijelu sezonu.

“Jako smo optimistični kada pričamo o motoru, no on nije gotov dok ga ne zatvorimo prije odlasku na prvu utrku.”

“Još radimo na motoru koji će započeti godinu, a cilj je da bude pouzdan. Neki motori mogu imati odličan start, no postoji mnogo utrka i kvalifikacija koje treba proći,” zaključio je Marcin Budkowski.