Mnogi smatraju da je odlazak Sebastiana Vettela iz Red Bulla naštetio austrijskoj momčadi za koju trenutno voze Daniel Ricciardo i mladi Rus Daniil Kvjat. Neki mediji tvrde da je Nijemac u momčad donosio više discipline, posvećenosti i radne etike, dok Christian Horner misli da imaju adekvatnu zamjenu u obliku Ricciarda.

”Daniel je lani dokazao da može parirati Vettelu. Nemamo problema s vozačima”, tvrdi Britanac.

Drugi veliki upitnik visi nad Kvjatom koji je tek na prošloj Velikoj nagradi Monaka ostvario zapaženiji rezultat, no tek se mora dokazati do kraja sezone. Navijači su negodovali što Jean-Eric Vergne nije dobio svoje mjesto u seniorskoj momčadi i na Rusu je da opravda sve epitete koji ga prate od juniorskih kategorija.

No, u centru Red Bullovih problema zasigurno leži Renault i nekonkurentna pogonska jedinica koja u kombinaciji s nekim lošijim aerodinamičkim rješenjima producira nezadovoljavajućim rezultatima. Na pitanje da li je odlazak aerodinamičara Petera Prodromoua utjecao na formu, Horner odgovara:

”Imamo više od 700 zaposlenika u Milton Keynesu i organizaciju koja je dovoljno snažna da može apsorbirati bilo čiji odlazak. Adrian Newey je također još dosta uključen u F1 program.”

”Još smo uvijek ista momčad koja je osvojila četiri konstruktorska i četiri vozačka naslova i gladni smo za još većim uspjesima!”

Izvor: GP1.hr

The post Red Bull zadovoljan svojom vozačkom postavom appeared first on Auto FM.