Šefovi Formule 1 planiraju se ovog tjedna sastati s vladinim dužnosnicima iz šest gradova u Kini kako bi vidjeli ima li potencijala za uličnu utrku. Predstavnici Liberty Medie jasno su izrazili svoje ambicije za dodavanje još jedne utrke u Kini kako bi nadopunili sadašnju utrku u Šangaju.

Razgovorom na utrci prošlog vikenda, Sean Bratches kao šef komercijalnog odjela izjavio je kako bi idealna bila ulična utrka – s glasinama koje su sugerirale da bi Peking mogao biti jedan od ciljanih gradova.

“U smislu interesa, bili bismo jako zainteresirani za uličnu utrku. Bilo bi to lijepo suprotstavljanje namjenski izgrađenom izvanrednom objektu koji imamo ovdje. Naša namjera je donijeti naš show ljudima,” rekao je Bratches.

Bratches je još rekao da su sastanci planirani za ovaj tjedan bili istraživačkog tipa, kako bi se pokušalo točno procijeniti što bi bilo moguće. Liberty je već pokazao svoju spremnost za dodavanje novih utrka u gradove s dodavanjem VN Vijetnama za 2020. godinu u glavnom gradu Hanoiju.

“Ako želite privući one koji ne prate Formulu 1 i postojećim fanovima još poboljšati dojam, potrebna je demonstracija toga kakav ovaj sport može biti,“ dodao je Bratches.