Novi Jaguar XE službeno je otkriven u Londonu (foto/video)

Novi Jaguar XE najznačajniji je model ovog branda koji je on ikada predstavio. O novoj limuzini do sada smo saznali gotovo sve upijajući informacije koje nam je Jaguar selektivno servirao. Ono što nam je falilo jest upoznavanje s njegovim izgledom koje su Britanci ostavili za sami kraj…

Jaguar je povukao i posljednji potez kada je u pitanju otkrivanje njegove nove limuzine i servirao nam multimedijalni sadržaj koji bi nas konačno trebao upoznati s vizualnom stranom ovog noviteta. Dostupne fotografije nadopunjavaju sliku koju smo stvorili na temelju jednog snimka objavljenog prije nešto više od mjesec dana. Tako pred nama sada u potpunosti stoji sportski nastrojen Jaguar kojeg karakteriziraju prednja maska i svjetlosni sklopovi. Izgled je to vezan uz ostatak Jaguarove game koji je teško ne prepoznati.

Unutrašnjost novog Jaguara XE možda izgleda pomalo uniformirano no za onaj premium osjećaj tu su pomno birani materijali poput kože, aluminija i drva koji će biti nadopunjeni hrpom nove tehnologije. Nju čine InControl multimedija, HUD displej, Wi-Fi, USB i Bluetooth konekcija, te mogućnost bežičnog spajanja s pametnim telefonima.

Limuzina zasnovana na novoj modularnoj platformi koju tvori više od 75 % aluminija donosi i novu Ingenium paletu pogonskih agregata. Uz te dvolitrene benzince i dizelaše Jaguar je za XE pripremio i 3.0-litreni V6 motor sa 340 KS i 450 Nm okretnog momenta preuzet od modela F Type. Taj benzinac pokretat će “S” inačicu novog Jaguara koji će zahvaljujući njemu do stotke dolaziti za 4.9 s i potezati do maksimalnih 250 km/h. Tu je dakako i novi ovjes, novi sustav upravljanja i još ponešto od napredne tehnologije o kojoj smo pisali u našim ranijim člancima o Jaguaru XE.

Novi Jaguar XE službeno je otkriven u Londonu (foto/video) je članak na AutoMotoPortalu. Pravila korištenja RSS feedova

Powered by WPeMatico