Jenson Button in the garage.

S ciljem povratka u sam vrh, McLaren će ovogodišnji MP4-30 razvijati do posljednje utrke sezone. Britanska momčad, koja ove godine koristi Hondine pogonske jedinice, proživljava najteži start u sezonu u svojoj povijesti jer nakon četiri utrke nisu osvojili niti boda. S obzirom na to da sljedeće sezone nema promjene pravila, McLarenu će se rad na aktualnom bolidu isplatiti i za 2016.

“Promjene za 2016. se neće značajnije promijeniti te nećemo opet prolaziti kroz proces uvođenja novog motora pa ćemo nastaviti razvijati”, rekao je direktor inženjeringa Matt Morris. “Puno toga što ove godine učimo na stazi će evoluirati u bolid za sljedeću godinu.”

Glavni inženjer Peter Prodromou, koji je krajem prošle godine došao iz Red Bulla, dodaje:

“Bolid za sljedeću godinu će biti evolucija ovogodišnjeg pa ga trebamo nastaviti razvijati do posljednje utrke.”

McLarenov trkaći direktor Eric Boullier otkriva da nadogradnje koje je momčad uvodila ove godine funkcioniraju puno bolje nego one iz 2014.

“Velika je promjena u kulturi i filozofiji”, rekao je Francuz. “Na svakoj razini u kompaniji postoji jasno vodstvo. Slažemo se oko smjera u kojem želimo ići. Promijenio se stav, više ne ‘govorimo’ ljudima, nego ‘pitamo’ ljude; integrirali smo sve strane te dijelimo mišljenja i ideje. Najveći produkt novog pristupa je da ljudi sada imaju osjećaj vlasništva u bolidu, motiviraniji su i zainteresiraniji. Dat ću vam primjer, pretpostavljam da oko 50% nadogradnji koje smo na stazu donijeli prošle godine nije potpuno funkcioniralo; ove godine smo taj broj smanjili na oko pet ili 10%.”

Izvor: GP1.hr

The post McLaren će MP4-30 razvijati do posljednje utrke appeared first on Auto FM.