Bivši F1 vozač Felipe Massa izjavio je kako ga ne bi začudilo da Charles Leclerc osvoji prvi naslov prvaka prije Maxa Verstappena. Brazilac je vrlo impresioniran onim što je u Ferrariju postigao Leclerc i smatra kako je u svojoj već drugoj sezoni pokazao izniman talent i kvalitete koje krase svakog svjetskog prvaka, te da bi do svoje prve titule mogao doći vrlo brzo.

“Charles je vrlo talentiran, a što me najviše zadivilo je njegova mentalna snaga i sposobnost rada pod pritiskom. Ne znam je li sporiji ili brži od Maxa, no sedam pole positiona u prvoj sezoni za Ferrari uistinu mnogo govori. Radi pogreške, naravno, nije to ništa neobično za momka koji je u svojoj drugoj sezoni u Formuli 1 i prvoj sezoni u jednoj od najjačih momčadi. On je budući prvak, i mislim da nećemo još dugo čekati da to vidimo. Nije isključeno da bi mogao to ostvariti prije Verstappena,” rekao je Felipe.

Dodao je kako je pritisak u Ferrariju ogroman, te da to uz Leclercove rezultate samo potvrđuje njegove sposobnosti. I sam Massa je bio vozač Ferrarija te zna kakav je pritisak voziti za slavnu momčad.

“Morate biti jako dobro psihički spremni. Tu je pritisak medija, navijača, a na kraju i vi sami sebi stvarate pritisak jer pomisao kako vozite za slavni Ferrari dodaje mnogo tereta na vaša leđa. Nije to tako jednostavno, a Charles se odlično nosi s tim. Dobar je momak, i mnogo je pametniji nego što pojedini misle,” zaključio je Massa.