Max Verstappen i Daniel Ricciardo su većinu vremena provedenog kao momčadske kolege u Red Bullu imali približno jednak učinak, s tim da je 2018. pokazala da je Max dorastao zadatku. Iako su izjednačeni po pobjedama (2 pobjede), Max je imao 9 postolja više što ga po mišljenju Dr. Helmuta Marka izdvaja kao boljeg vozača.

“Prema podacima kojima tim raspolaže razlika postoji kako u vremenima u kvalifikacijama tako i u tempu u utrci. Zanimljivo je da Max nekad proklizava više nego uobičajeno ali i pored toga uspijeva očuvati gume, što nije bio slučaj kada je došao u naš tim.”

 “U 2017. kod Ricciarda je uslijedio pad forme koji je na vrijeme neutralizirao i u suradnji sa svojim timom uspio nadmašiti i završio sezonu poprilično ujednačeno sa Maxom, ali se u njihovoj posljednjoj godini kao momčadske kolege Max vidljivo izdvojio,” smatra Marko. 

Verstappen je sezonu završio kao 4. u poretku, poziciju ispred Mercedesovog Valtterija Bottasa a lako je mogao biti i jednu poziciju iznad da nije došlo do incidenta s Estebanom Oconom na VN Brazila.

Sve u svemu najbolja sezona u kratkoj karijeri ovog mladog i perspektivnog vozača i pored lošeg starta i incidenata s Lewisom Hamiltonom, Sebastianom Vettelom, Ricciardom, kao i loših kvalifikacija u Monacu.

“Nedostatak kontrole i nestrpljivost su prouzročili takav start sezone. Bitno je da je Max dovoljno brz i to ne mora dokazivati. Također je već stekao reputaciju da protivnici ne ulaze olako u dvoboje s njim,” zaključio je Marko.