Lotusov vozač Pastor Maldonado vjeruje da su suci VN Mađarske bili prestrogi kada je riječ o njegovim jučerašnjim prekršajima. Venecuelanac je nakon kontakta sa Sergijom Perezom kažnjen prolaskom kroz boks, a drugu je dobio zbog prebrze vožnje u pit laneu. Treća kazna je uslijedila kada je Pastor prestigao Willa Stevensa dok je sigurnosni automobil bio na stazi, a suci su mu dodijelili kaznu od 10 sekundi.

“Bilo je dosta teško, čini se da su suci danas bili jako strogi. Nisu bili u krivu, samo je kriterij bio drugačiji nego prije, pogotovo jer su nam na početku sezone dozvoljavali da se više utrkujemo pa je bilo otvorenijih borbi nego danas, ali isto je za sve vozače pa sam razočaran rezultatom. Na početku sam se dosta mučio na srednje tvrdim gumama, a onda smo dobili kazne kada je strategija funkcionirala.”

Maldonado tvrdi da je kontakt s Perezom bio posljedica slabog gripa:

“Nije imao sreće što je izgubio kontrolu nad bolidom, ali to nije bilo namjerno. Nisam imao gripa, a on je imao nove gume; nisam se borio protiv njega, ali kontakt se dogodio.”

Suci VN Mađarske su Pastoru nakon utrke dodijelili dva kaznena boda zbog izazivanja sudara s Perezom pa je Lotusov vozač tako skupio šest kaznenih bodova u periodu od 12 mjeseci.

Izvor: GP1.hr

The post Maldonado nakon tri kazne: Suci su bili prestrogi appeared first on Auto FM.