Land Rover Defender osvanuo u posebnom Africa izdanju

Novi Defender možda još nije nigdje na horizontu, no Land Rover i dalje se njime bavi. Njegovi dizajneri nedavno su dovršili izgled koji će krasiti novu generaciju ovog legendarnog terenca koja će na tržište za minimalno tri godine. Da vremešni starac do tada preživi na sceni tu je posebna serija Defendera Africa Edition koju su Britanci upravo zgotovili…

Land Rover pripremio je još jednu posebnu seriju legendarnog Defendera. Africa Edition primjerak inspiriran je kako i samo ime kaže istoimenim kontinentom i činjenicom da je upravo Defender onaj koji je kročio tamo gdje nitko ranije nije. Britanci su pripremili samo 50 primjeraka ove posebne serije koja je dobila novi crni lak, poseban crveni krov, crne naplatke, te crne presvlake na sjedalima. Tu su i Bluetooth konekcija za telefone, krovni nosač, niz zaštitnih elemenata šasije, stražnja stepenica i povišeni dovod zraka do motora koji su dio dodatne opreme.

U ovom izdanju dostupni su Defender 90 i Defender 110 koje pokreće 2.2-litreni dizelaš uparen sa šest-stupanjskim mjenjačem. Tako motoriziranom Defenderu do stotke treba 15.8 s dok je maksimalac sasvim dovoljnih 145 km/h.

Land Rover Defender osvanuo u posebnom Africa izdanju je članak na AutoMotoPortalu. Pravila korištenja RSS feedova

Powered by WPeMatico