Nico Hulkenberg izjavljuje da jedva čeka isprobati novi bolid od kojeg očekuje konstantan i održiv razvoj.

U kratkom intervjuu na predstavljanju bolida danas u Enstoneu izjavio je što očekuje od nadolazeće sezone, novog bolida i odnosa sa momčadskim kolegom Danielom Ricciardom.

“Tijekom cijele zime radio sam kao i uvijek, da bih bio najbolje pripremljen za sezonu. Radim uobičajene stvari, odmaram se za Božić i Novu godinu, a nakon toga sam se vratio fizičkoj pripremi i intenzivnom treningu kako bih tijelo i um vratio u sklad.”

“Kao tim napredovali smo mnogo od početka 2017. i to je sve dio procesa ako želimo postići naše dugoročne ciljeve. Kada sam stigao, infrastruktura je još bila u začecima, od tada smo prošli dug put s velikim napretkom od tog trenutka,” rekao je Hulkenberg.

Prošle sezone je ostvario rezultat karijere završivši kao “best of the rest”, na sedmom mjestu. Očekivano, od ovogodišnjeg bolida se očekuje više.

“Vidio sam dijelove šasije u Enstoneu i bilo je puno napornog rada osoblja s obje strane Kanala kako bi sastavili dobar paket. Znam što radimo i što se promijenilo, tako da jedva čekam da ga vidim i isprobam. Vozač uvijek želi veću snagu, više prianjanja i bolju ravnotežu bolida.”

Pun je hvale i za momčadskog kolegu, koji će mu zasigurno biti veliko mjerilo jer je Daniel prvi Hulkenbergov momčadski kolega s pobjedama u F1 nakon Rubensa Barrichella u 2010.

“Daniel je dobar momak i ja ga poznajem već dugi niz godina u Formuli 1. On također živi u Monaku pa ga s vremena na vrijeme vidim tamo. Obojica uživamo u igranju tenisa i susreli smo se u nekoliko navrata. Dobro se snalazimo i uvijek smo imali dobre odnose. Mi smo jaka postava, vozimo za jaku momčad pa težimo stvarima da idu glatko i ciljamo da sezona bude dobra.”

Po pitanju očekivanja u nadolazećoj sezoni, jasno je da želi napredak i vrlo optimistično ulazi u novu sezonu.

“Uvijek nastojim nastupiti na najbolji mogući način. Želim izvući najbolje iz sebe i povećati potencijal tima i automobila. Važno je, kao tim, napraviti korak naprijed i bolje raditi konstantno. Želimo da se taj trend razvoja nastavi i održava,” zaključuje Nico.