Šef momčadi Red Bulla Christian Horner je stao u obranu svog vozača Maxa Verstappena nakon što je došlo do fizičkog okršaja između njega i Estebana Ocona parc fermeu.

Katalizator za okršaj je bio njihov “dvoboj” u utrci. Ocon se htio vratiti u krug s vodećim Verstappenom tako što ga je htio prestići u prva dva zavoja. Pritom je došlo do kontakta te su obojica završili okrenuti u suprotnom smjeru. Rezultat: Lewis Hamilton dolazi do pobjede, Verstappen je drugi a Ocon je dobio kaznu od 10 sekundi stajanja u boksu.

“Max je bio vrlo suzdržan. Ocon je imao sreće što je stalo samo na naguravanju jer je svojim nemarom koštao Maxa pobjede te je utrku morao završiti s oštećenim bolidom.”

“Pri povratku u bokseve smirivao sam Maxa putem radija. Rekao sam mu da se pokuša suzdržati i kontrolirati. Sve smo uradili kako treba, prestigli oba Ferrarija, bili brži od mercedesa, te izgubiti pobjedu zbog vozača zaostalog za krug je razočaravajuće,” izjavio je Horner.

Upitan je li Ocon zbog svježijih guma bio brži te zbog toga pokušao vratiti krug zaostatka, Horner je jasno odgovorio.

“Bio je krug iza. Nije imao brzine osim trenutno tada na pravcu. Suludo je bilo naguravati se s vodećim vozačem u utrci dok zaostajete za cijeli krug,” uzrujano je zaključio Horner.

Snimku naguravanja pogledajte ispod.


Dodajmo da su zbog tog naguravanja suci pozvali Verstappena i Ocona na razgovor.