Lewis Hamilton vjeruje kako je njegovo partnerstvo s Valtterijem Bottasom u bolidu Mercedesa najbolje koje ikad postajalo između dva vozača u povijesti Formule 1.

Britanac je osvojio oba naslova prvaka otkada mu je kolega u momčadi Finac, a sjetimo se da partnerstvo traje već dvije sezone nakon dolaska Bottasa iz Williamsa. Bolid Mercedesa prije je vozio Nico Rosberg s kojim je Hamilton imao, najblaže rečeno, zanimljiv odnos.

Ove sezone Bottas je bio dobar u prvom djelu sezone te vodio borbu sa svojim kolegom, no dogodio se pad u drugom djelu koji je uzrokovan nekim odlukama iz Mercedesovog boksa. Bilo kako bilo, Mercedesov dvojac vodi srebrne strijele do petog za redom konstruktorskog naslova.

“Imamo veliko poštovanje jedan prema drugome.”

“Ja vidim koliko se on trudi, a i on vidi koliko se ja trudim.”

“Mi se ne svađamo nego surađujemo, mislim da je ovo najbolje partnerstvo u Formuli 1 kada gledamo zajedništvo i timski rad,” rekao je Hamilton o Bottasu.

Bottas je ove sezone sigurno odigrao ulogu drugog vozača kako bi pomogao da njegov momčadski kolega dođe do svoje pete titule prvaka Formule 1, no Hamilton tvrdi kako bi on postupio isto da se njegov kolega nalazio u takvoj poziciji.

Finac ove sezone nije upisao pobjedu iako je imao dvije jako dobre prilike na Velikoj Nagradi Azerbejdžana i Rusije. U Bakuu ga je spriječilo puknuće gume dok je u Rusiji pobjedu prepustio Britancu.

“Baku ga je teško pogodio. Zaslužio je tu pobjedu, no dogodio se taj nesretan slučaj.”

“Jako sam zahvalan na svoj pomoći koju mi pridonio u ostvarivanju svojih snova,” rekao je Hamilton.