Šef momčadi Gunther Steiner priznao je kako ih je neiskustvo u sportu koštalo četvrtog mjesta u poretku konstruktora. Američka momčad je ove sezone odradila vrlo dobar posao po pitanju redovitosti u osvajanju bodova. Konstantno sakupljanje bodova im ipak nije bilo dovoljno; Renault je napravio isto, samo što je imao bolje plasmane koji su im donijeli više bodova.

Ipak, ako se pogleda statistika, Renaultov Nico Hülkenberg  je ove sezone čak 11 puta uspio uhvatiti plasman u prvih deset. Magnussen je također ostvario 11 završetaka, ali na slabijim mjestima. Uz Grosjeanove dvije diskvalifikacije i jedva primjetnih 5 završetaka u bodovima, momčad je pognute glave morala priznati poraz. Steiner smatra kako su skupo platili pogreške.

“Na nama je pogreška što nismo završili tamo gdje smo htjeli. Uvijek je prisutna ona priča “mogli smo završiti četvrti”. Ali  “moći ćemo” i “budemo” vas po običaju nikamo ne odvede. Tako da smo sretni s petim mjestom.”

Među ostalim, spomenuo je fijasko u Australiji gdje su zbog propusta u boksu propustili završiti s oba vozača u prvih pet. To im je bila pouka da nikad više ne ponove iste greške

“Važno je kada napravite grešku da zaključite što ste krivo radili. Tako se iz grešaka uspijeva nešto naučiti,” objašnjava Steiner.

Loša stajanja u boksu su im poslužila samo kao lekcija za daljnje natjecanje. U Haasu je svatko preuzeo svoj dio krivnje. To im je pomoglo da nauče ne prozivati jedni druge nego da međusobno sagrade više odgovornosti.

“Naučili smo da moramo realnije sagledavati situacije. Tu smo se poboljšali ove godine, a to je da ne tražimo uvijek žrtveno janje. Svi su se složili da moramo popraviti neke greške i svatko je preuzeo svoj dio posla. Momčad jako dobro surađuje,” zaključuje Steiner.