Ferrari je potvrdio da je odustao od žalbe na kaznu sudaca za Sebastiana Vettela na VN Kanade. Sada u Ferrariju procjenjuju zahtjev za službenim pregledom incidenta.

Talijanska momčad je do kraja četvrtka trebala potvrditi je li ili nije namjeravala uložiti svoju žalbu na kaznu od pet sekundi, koju je Vettel dobio zbog nesigurnog povratka na stazu, prisilivši tako Lewisa Hamiltona da izađe izvan granica staze.

No, svjesni da se na takve sankcije ne mogu žaliti, svaki pokušaj da se to pitanje preda Međunarodnom sudu, vrlo vjerojatno bi bio neuspješan. Neposredno prije isteka roka, glasnogovornik Ferrarija potvrdio je da više neće biti žalbe.

Međutim, kako je ranije objavljeno, Ferrari sada procjenjuje hoće li zatražiti službenu procjenu FIA-e o incidentu na temelju novih dokaza koje prikuplja.

FIA-in vlastiti Međunarodni sportski kodeks daje mogućnost za reviziju odluka nakon utrke, pod uvjetom da se otkrije značajan i novi element, koji nije bio dostupan u vrijeme donošenja odluke.

Kodeks navodi da je razdoblje tijekom kojeg se može podnijeti molba za reviziju 14 dana nakon što je izvršena konačna odluka sudaca, što znači da Ferrari mora do VN Francuske donijeti nove i ključne dokaze.

Ako Ferrari odluči zatražiti preispitivanje, onda će morati podnijeti nove dokaze koje će zatim ocjenjivati četiri povjerenika, koji su bili na dužnosti na VN Kanade ili zamjene koje je imenovalo upravno tijelo.