Momčad Ferrarija pokazala je obećavajuću formu prošlog vikenda u Montrealu. Sebastian Vettel je bio najbrži u subotnjim kvalifikacijama i vodio je čitavu utrku. Međutim, bez pobjede je ostao zbog svima poznatog razloga, dobio je pet sekundi kazne zbog nesigurnog vraćanja na stazu.

Charles Leclerc je također pokazao odličnu formu u utrci gdje je završio treći ispred Bottasa i Verstappena. Bila je to prva utrka u 2019. gdje su oba Ferrarija završila na postolju. Unatoč dobrom rezultatu u Kanadi, Mattia Binotto tvrdi da su problemi na SF90 koji ih prate kroz sezonu i dalje prisutni.

Glavni problem s kojim se Ferrari suočavao kroz sezonu bile su gume. Momčad iz Maranella nikako nije mogla uskladiti svoj bolid s gumama pa one nisu radile kako bi trebale.

“Kanada je utrka gdje je snaga motora najbitnija. To se zna. Također se iskorištava stražnji, a ne prednji kraj bolida što nama bolje paše,” rekao je Binotto.

“Znali smo da ćemo u ovoj utrci biti bliže Mercedesu, samo nismo znali koliko.”

“Staza se poboljšala kroz vikend, bilo je više gripa i nekako su se sakrili naši problemi.”

“Bolid, sam po sebi, bio je isti kao u Španjolskoj. Nismo donijeli nikakve nadogradnje od tada. Možemo reći da su naše slabosti i dalje prisutne.”

“Moramo raditi na bolidu. Bit će utrka koje nisu kao Kanada. Moramo se nastaviti boriti.”

Ferrari radi na novim dijelovima koji bi trebali popraviti ponašanje bolida i guma. Vjeruju da bolid ne može dobro izvlačiti energiju iz guma, posebno u sporim zavojima.