Odabir Mattia Binotta umjesto Maurizija Arrivabenea na mjesto šefa momčadi je, prema mišljenju Garya Andersona, pogrešan potez te smatra kako su na tu poziciju trebali dovesti nekog drugog.

Binottov uspon u Ferrarijevoj hijerarhiji je počeo kad je najprije krajem 2014. postavljen za šefa odjela za razvoj motora, a potom odlaskom Jamesa Allisona 2016. na mjesto tehničkog direktora. Nakon toga je Ferrari proizveo dva pobjednička bolida te samo zbog grešaka momčadi i Sebastiana Vettela nisu uspjeli osvojiti naslov prvaka.

“Binotto je kao stvoren za poziciju tehničkog direktora. To nije trebalo mijenjati. Kao tehnički direktor vaše radno vrijeme je od 0 do 24, sedam dana u tjednu, a ovim potezom samo mogu oslabiti tehnički odjel,” smatra Anderson.

Još nije poznato tko će ga naslijediti kao tehničkog direktora. Prema dostupnim informacijama odgovornost će podijeliti šef aerodinamičkog odjela Enrico Cardile i šef odjela za razvoj motora Corrado Iotti.

“Nema smisla svog najboljeg tehničkog čovjeka gurati na poziciju koja nije njegova struka, u menadžment, u političku poziciju. Time će njegova pozornost na tehničkom polju oslabiti zbog brige o političkim spletkama.”

“Zamislite što bi se dogodilo da odjednom Ferrari padne iza Red Bulla te budu treća ekipa po brzini. Naravno, Binotto bi platio glavom. A sve zato što su ga maknuli s posla koji je njegova specijalnost i postavili ga tamo gdje ne treba biti,” zaključuje Anderson.