Cyril Abiteboul, šef Renaultove momčadi u F1, izjavio je kako ga nije sram jer se McLaren pokazao kao glavni rival Renaulta u ovoj sezoni. Ipak, vjeruje kako je njegova momčad ipak bolja na dan utrke.

Francuska momčad završila je 2018. na četvrtom mjestu konstruktorskog poretka, kao najbolja u društvu sredine poretka. Nakon dovođenja Daniela Ricciarda iz Red Bulla, ambicije Renaulta i njegovih navijača značajno su porasle pred ovu sezonu. Očekivalo se smanjivanje zaostatka za vodećim timovima, no umjesto toga, 2019. se pokazala kao veliki korak unatrag.

Renault je ove godine izgubio borbu s momčadi kojoj prodaje svoje motore, McLarenom, ali po mišljenju šefa momčadi Abiteboula, zbog toga se nitko u Renaultu ne treba sramiti.

“Činjenica je da McLaren ima bolji bolid, bolju šasiju od naše. Nije me sram zbog borbe s McLarenom. Oni su i dalje fantastična momčad i veliko ime u Formuli 1”, poručuje Abiteboul.

“Puno su brži od nas u subotnjim kvalifikacijama, barem pola sekunde, ali iz nekog razloga, nedjeljom smo mi mnogo bliže. Zapravo, bolji smo od njih. Bio je to slučaj u SAD-u, Meksiku, a isto tako i u Suzuki, iako to nije bilo tako vidljivo zbog startnih pozicija i strategije, kao i onoga što se dogodilo nakon utrke.”

Dvije utrke prije kraja sezone, McLaren ima 38 bodova više od Renaulta. Teoretski, nije to nedostižno, ali u praksi bi trebalo pravo malo čudo da se situacija okrene. U Renaultu više razmišljaju o sljedećoj sezoni.

“Znamo na što se trebamo koncentrirati. U kvalifikacijama se pokazuje prava brzina, kao i limitiranost bolida. Naš bolid fundamentalno ima neke karakteristike koje nisu ugodne kad ga vozite na maksimumu. Tijekom utrka, kad treba malo i čuvati, onda su stvari mnogo bolje”, kaže šef Renaultove momčadi.